Welke platen moet ik kiezen?

Welke platen moet ik kiezen?

Wil je je eetborden vervangen door een nieuw servies? Het kiezen van je servies is niet altijd eenvoudig. Om de juiste keuze te maken, is het belangrijk om te weten wat je wilt en waar je naar op zoek bent. Er zijn veel verschillende materialen beschikbaar en elk gebruik kan een ander type bord vereisen.

Steengoed, aardewerk of porseleinen borden?

Als je op zoek bent naar borden voor alledaags gebruik, dan is steengoed een slijtvast materiaal dat perfect is voor alledaags servies. Het is beter bestand tegen intensief gebruik en herhaaldelijk afwassen dan porselein.

Porselein, dat fijner is, is ideaal als je een verfijnd servies met delicate patronen wilt. In beide gevallen vind je een ruime keuze aan elegante en felgekleurde modellen.

Aardewerken borden zijn relatief kwetsbaar omdat ze poreuzer zijn dan porseleinen borden. Aardewerk verdient de voorkeur voor bijvoorbeeld serveerschotels.

Stijl, vorm, hoeveelheid: de keuze is aan jou

Bepaal voordat je je borden koopt welke stijl je zoekt, van klassiek tot modern, met bleke of veel flitsendere kleuren. Er zijn nu ook borden in verschillende vormen, waaronder vierkante borden, die erg stijlvol zijn maar meer ruimte innemen.

Je hebt grote dinerborden nodig, welk materiaal je ook kiest, waaraan je bijpassende dessertborden kunt toevoegen. Soepborden maken het servies compleet, maar worden steeds vaker vervangen door kommen.

Kleinere en holle graanborden zijn erg in de mode. Ze worden 's ochtends gebruikt voor pap of muesli, omdat ze het juiste formaat hebben en er genoeg voedsel in past.

Als je van entertainment houdt, vergeet dan de broodbordjes niet. Naast hetserveerbord geplaatst, zien ze er geweldig uit op je tafel.