Welke plant voor een slaapkamer?

1. Jasmijn
Gewaardeerd voor de delicatesse van zijn witte bloemen, is de jasmijn de perfecte kamerplant. De pot neemt heel weinig plaats in en kan geplaatst worden op meubels die zo minimalistisch zijn als de Neiper wandplank (L27xH28 cm) in zwart metaal en donker massief hout. In de praktijk betekent dit dat zelfs als je slaapkamer heel klein is, je er probleemloos jasmijn kunt kweken.
En nu vraag je je waarschijnlijk af: wat is het nut van jasmijn in je slaapkamer?
Naast zijn delicate esthetische aantrekkingskracht staat jasmijn bekend om zijn bedwelmende geur. Als de avond valt, verspreidt hij een subtiele maar delicate geur. En dat is nog niet alles.
Een van de redenen waarom decorateurs jasmijn in hun slaapkamers gebruiken, is dat het de slaap bevordert. Ja... Deze plant is niet alleen mooi en ruikt lekker, maar bevordert ook een goede nachtrust.
2. Klimop
Als je een ietwat wilde sfeer wilt creëren in je kamer, kies dan voor klimop.
Een kruipende plant die geen introductie nodig heeft, klimop heeft bijna geen water nodig. Sterker nog: in de winter heeft hij zelfs geen druppel water nodig. Voor stedelingen met drukke agenda's kan het niet beter.
Klimop is ook een natuurlijk droogmiddel. Met andere woorden, het absorbeert overtollig vocht uit de lucht. Dat klopt... Naast het feit dat klimop karakter geeft aan je slaapkamer, helpt het je ook om makkelijker te ademen door de formaldehyde in de lucht te absorberen.
Een andere verdienste van deze plant in slaapkamers is dat hij weinig licht nodig heeft.
Slaapkamers zijn vaak ontworpen om gezellig te zijn. Het zijn plekken waar het fijn is om aan het eind van de avond te ontspannen of een welverdiende siësta te houden. Het is dus niet meer dan normaal dat de verlichting laag wordt gehouden.
En het blijkt dat klimop geen licht nodig heeft om te groeien. Wat is er niet leuk aan deze kruipende kamerplant?
3. Spathiphyllum
Spathiphyllum, ook wel bekend als de "maanbloem", is een tere plant die zeer geschikt is voor droge ruimtes. Hij heeft het vermogen om de lucht lichtjes te bevochtigen zonder het zwaar te maken. En dat is nog lang niet het enige voordeel.
Als je je spathiphyllum eenmaal in een wandplank met twee ronde planken hebt gezet, zul je merken dat de lucht frisser lijkt. Dat komt omdat de maanbloem vervuilende stoffen uit de lucht absorbeert, waardoor je leefomstandigheden verbeteren.
Het enige nadeel is dat de maanbloem een minimumtemperatuur van 20°C nodig heeft om te groeien.