Hoe comfortabel kun je een slaapbank verwachten?

Hoe comfortabel kun je een slaapbank verwachten?

Denkt u erover om een slaapbank te kopen voor regelmatig gebruik? Wilt u weten of uw slaapbank uw dagelijkse "bed" kan worden? Niet alle slaapbanken hebben dezelfde kwaliteiten. Prijs, materialen en het comfort van het schuim maken waarschijnlijk het verschil.

Slaapcomfort hangt af van de kwaliteit van de slaapbank

Over het algemeen zijn er drie soorten slaapbanken, variërend van occasioneel slaapcomfort tot comfort van hogere kwaliteit. Wat is het verschil? Voor occasioneel slapen hebben slaapbanken vaak een matrasdikte van ongeveer 6 cm, tegenover 10 tot 11 cm voor regelmatiger slapen. Voor een slaapbank die dagelijks wordt gebruikt, moet de matras minstens 13 cm dik zijn om comfortabel te zijn.

Het andere verschil is het praktische aspect: terwijl je bij het eerste model alle kussens moet verwijderen, heeft de slaapbank voor dagelijks gebruik een snel en gemakkelijk openingssysteem, zodat je de kussens niet hoeft te verwijderen als je hem openvouwt.

Meer slaapcomfort afhankelijk van het matrasmateriaal

  • Polyesterschuim of polyurethaanschuim: vooral te vinden in budget slaapbankmatrassen. Het biedt goed comfort voor af en toe slapen.
  • Latex: ideaal voor regelmatig slapen. Kies bij voorkeur natuurlatex zodat de matras hypoallergene, antibacteriële en mijtwerende eigenschappen heeft.
  • Veren: deze hebben een lange weg afgelegd en zijn vaak in de vorm van pocketveren, die goed comfort en echte ondersteuning bieden op converteerbare slaapbanken uit het topsegment.
  • Traagschuim: het nieuwste materiaal, dit is waarschijnlijk de beste keuze voor maximaal comfort. De matras volgt de rondingen van je lichaam en vervormt niet, zelfs niet bij regelmatig gebruik.