De verschillende soorten designstoelen (trends voor 2020)

De verschillende soorten designstoelen (trends voor 2020)

Er zijn zo veel stoelmodellen om uit te kiezen, en 2020 bepaalt nu al de trends! Stoelen worden over het algemeen ingedeeld op basis van verschillende criteria: hun mate van comfort, hun ontwerp en hun prijs. Je kunt ze kiezen op basis van deze criteria, of je kunt kiezen voor puur subjectieve criteria, rekening houdend met je smaak en wensen.

In beide gevallen zijn er een paar belangrijke punten waarmee je rekening moet houden voordat je tot aankoop overgaat. In dit artikel bekijken we de belangrijkste stoelen van 2020. Je kunt ook inspiratie opdoen in onze korte gids om je te helpen de stoel te kiezen die het beste bij je interieur past.

Designstoel nr. 1: de medaillonstoel

De medaillonstoel is ongetwijfeld een must-have voor in huis. Een moderne stoel die elegante rondingen combineert met hoogwaardig comfort. Met zijn klassieke look heeft deze ultrachique stoel het voordeel van een echt robuuste structuur.

Hij heeft een ovale rugleuning, al dan niet gestoffeerd om een zekere ongelijkheid te creëren en een vleugje moderniteit toe te voegen. Ook hier zijn er weer verschillende modellen om uit te kiezen, waaronder de beroemde plexiglas medaillonstoel, ook wel bekend als de "Louis XVI-stijl stoel".

De medaillonstoelen zijn gemaakt van hout, fluweel of linnen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, rood, roze en beige. Ze zijn net zo ideaal voor een klassieke kantooromgeving als voor een rustieke sfeer in de woonkamer of tuin. Door de combinatie van goede ondersteuning en comfort zal deze stoel nog lang aan de top van de trends blijven.

Designstoel nr. 2: de Formica stoel

De Formica stoel, een echte retro keukenstoel, is begin 2020 terug van weggeweest. Deze emblematische Franse stoel uit de "Trente Glorieuses"-periode vond zijn weg naar de meeste keukens van de jaren 1930 tot de jaren 1960. Formica, een materiaal dat in 1912 door de Amerikanen werd uitgevonden, bestaat voornamelijk uit kunststofhars en een laag melamine. Het werd eerst gebruikt als thermische isolator voordat het onze keukenstoelen ging bekleden.

Deze vintage stoel is praktisch, duurzaam en robuust en bovendien heel goedkoop. Hij is makkelijk te onderhouden en verkrijgbaar in een groot aantal kleuren: geel, rood, blauw, wit, zwart...

Designstoel n°3: de roestvrij stalen stoel

Roestvrijstalen keukenstoelen zijn je bondgenoten in het creëren van een modern, trendy en design interieur. Geef je keuken een eigentijdse make-over met designstoelen van roestvrij staal. Ze zijn even comfortabel en praktisch als robuust en makkelijk te onderhouden. Hun stevigheid komt doordat het materiaal waarvan ze gemaakt zijn veel resistenter is dan bijvoorbeeld hout.

Deze stoel is verkrijgbaar in een groot aantal keuzes en kleuren en kan op veel verschillende manieren worden gebruikt. De roestvrijstalen stoel is een echt eigentijds stuk, past net zo goed in een keuken als in een bistro en is verkrijgbaar in een reeks bijzonder moderne kleuren. Metaal, goud, zilver en zelfs roségoud zijn de favoriete kleuren.

Designstoel nr. 4: de DSW-stoel

Een echt designicoon, de DSW stoel is al generaties lang onbetwist! De verbazingwekkende vorm van de zeer originele zitting werd in 1950 ontworpen door het legendarische duo Charles en Ray Eames. Tot op de dag van vandaag oogst hij bewondering bij vintage liefhebbers. De DSW stoel heeft een revolutie teweeggebracht in de wereld van designstoelen en is de perfecte aanvulling voor elk interieur. De verbazingwekkende kuip van deze legendarische stoel is gemaakt van polyesterhars in combinatie met glasvezel uit één stuk. Bovendien is hij aangepast aan de menselijke anatomie en biedt hij een geweldig zitcomfort.

Ons advies is om een DSW-stoel aan elk uiteinde van de tafel te zetten en vervolgens andere stoelmodellen toe te voegen voor een zeer gewild, niet bij elkaar passend effect om je eetkamer op te fleuren! Hij kan ook worden gebruikt in de gang, in een slaapkamer of als bureaustoel.

Designstoel n°5: de bistrostoel

Een stoel die oorspronkelijk werd ontworpen voor restaurants heeft nu zijn weg gevonden naar onze huizen! En met reden: de bistrostoel combineert design en eenvoud. Zijn rondingen geven hem een zeldzame elegantie, terwijl het materiaal hem robuust en gemakkelijk vast te houden maakt. Bovendien is de bistrostoel eenvoudig te monteren en demonteren, waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen en te vervoeren is.

Er zijn tot nu toe enkele miljoenen bistrostoelen verkocht, een succes dat getuigt van het praktische en veelzijdige ontwerp. Deze stoel is vooral populair bij liefhebbers van vintage en kan worden aangepast aan elk interieurontwerp om een gewilde bistrosfeer of industriële sfeer te creëren.

Designstoel nr. 6: de gecapitonneerde en gestoffeerde stoel

Gewatteerde en gestoffeerde stoelen nemen een belangrijke plaats in onder de trends van 2020. Met zijn geraffineerde, verfijnde ontwerp, comfortabele zitting en hoogwaardige materialen heeft deze stoel alles om in de smaak te vallen.

De elegante gecapitonneerde en gestoffeerde stoel wordt beschouwd als de modernste serie die momenteel op de markt is en combineert comfort en kwaliteit op de best mogelijke manier. Hij voelt zich net zo thuis in de klassieke sfeer van je kantoor als in de verfijnde elegantie van je eetkamer. Kortom, deze ultramoderne stoelen zijn wat je wilt dat ze zijn.

De stoel met Chesterfield-effect is geïnspireerd op Brits design. Hij is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, waaronder rood en roze om je interieur op te fleuren, en grijs, zwart, blauw en bordeauxrood om een Franse, Scandinavische of Britse stijl te creëren.

Aarzel tot slot niet om elk van de modellen rond je eetkamertafel te mixen en matchen, want dit kan het eindresultaat alleen maar verbeteren.