De veilige bank, de nieuwe trend

De veilige bank, de nieuwe trend

Ben je een liefhebber van interieurdesign en voortdurend op zoek naar nieuwe trends? Dan ben je vast al eens een kistbank.

Dit meubelstuk, dat vaak is gedegradeerd tot een praktisch meubelstuk dat in de hoek van een kamer is weggestopt, begint een comeback te maken.

Ontdek meer over de voordelen en de verschillende manieren om een zitbank in je huis.

Wat is een opbergbank?

Verwar eerst en vooral de klassieke houten bank niet met een opbergbank. De eerste is een mobiel item dat je kunt verplaatsen waar je maar wilt, terwijl de tweede hetzelfde doel heeft als een bank. Hij moet intelligent in een kamer worden geplaatst om de ruimte optimaal te benutten.

In zijn meest klassieke stijl is het een extra zitplaats waarop je een paar mooie kussens kunt leggen. In de meer complexe en geavanceerde versies zijn er verschillende stijlen en functies (die we hierna zullen uitleggen).

Maar de commodebank is niet alleen een zitplaats. Het is ook een opbergmeubel. En daarom is hij zo populair in kleine ruimtes. Door de bovenkant te openen of lades aan te bieden, passen er veel spullen in je commode. Zo bespaar je ruimte in huis en kies je toch voor een mooi en praktisch meubelstuk.

Bovendien gebruiken sommige mensen het om bijvoorbeeld leidingen te verbergen. Op die manier kan het van een opbergmeubel veranderen in een meubelstuk dat indien nodig dingen kan verbergen die niet tentoongesteld mogen worden.

Enkele ideeën voor de inrichting van je opbergbank

Welke kamer je ook hebt, er is altijd een ideale plek voor je opbergkist.

Laten we beginnen met de gang. We denken natuurlijk aan de opbergbank als schoenenrek. Perfect om op te zitten, maar je kunt er ook je schoenen in opbergen.

Laten we verder gaan naar de woonkamer. Hier kan de opbergbank je bank aanvullen zodat je meer zitplaatsen hebt. Of vervang hem helemaal als je niet veel ruimte in huis hebt. Let op: het is ook mogelijk om slaapbanken te vinden die perfect in je woonkamer (of logeerkamer) passen. Bovendien hebben ze in opgevouwen toestand vaak verschillende opbergvakken voor dekbedden, lakens en kussens.

Laten we naar de keuken of eetkamer gaan. Tegen een muur kan je bankje stoelen vervangen en een comfortabelere zitplaats bieden. Bovendien maak je het gemakkelijker om een eethoek in te richten.

In de slaapkamer kun je een kist aan het einde van het bed zetten waar je van alles in kunt opbergen. Dit kan speelgoed zijn in de slaapkamer van een kind. Of beddengoed in de slaapkamer van een volwassene. Het resultaat is een zithoek (ideaal om je bijvoorbeeld 's ochtends aan te kleden) die tegelijkertijd dienst doet als opbergruimte.

Tot slot kan een commode ook op een terras of onder een raam worden geplaatst om optimaal te profiteren van het natuurlijke licht.

Zo zie je maar: alles is mogelijk met dit veelzijdige en praktische meubelstuk.