5 soorten meubilair om in te investeren

5 soorten meubilair om in te investeren

Voor de inrichting van je huis heb je een aantal keuzes. Allereerst kun je kiezen voor klassieke maar zeer praktische meubels. Dit zijn de grote merknamen die je overal vindt.

Of je kunt kiezen voor meer ongebruikelijke stukken, zoals moderne of Scandinavische meubels. Hier zijn een paar tips om te investeren in de juiste meubels.

Tafels

Het eerste zeer belangrijke element in elk interieur is de tafel. Dit geldt zowel voor de tafel in de woonkamer of eetkamer als voor de salontafel.

Als je van plan bent om veel voor de tv te eten, kun je meer geld investeren in een salontafel dan in een eetkamertafel. In alle gevallen moet de salontafel praktisch zijn en veel opbergruimte hebben. Zo kun je je tijdschriften of aperitieven plaatsen zoals je ze nodig hebt.

De tafel moet wel stevig genoeg zijn en vooral bij je interieur passen. Dus als je een fan bent van Scandinavische interieurs, kies dan voor Scandinavische houten meubels.

Zitplaatsen

Met zitmeubelen bedoelen we banken, fauteuils, poefs, banken en stoelen. Bij dit type meubilair draait alles om comfort en elegantie.

Dan is er nog het ontwerp en de duurzaamheid. Bijvoorbeeld: als je een huisdier hebt en kinderen, vermijd dan leer.

Nogmaals, omdat dit belangrijke elementen van je kamers zijn, moet je ze kiezen op basis van je inrichtingsstijl.

Het bed

Als rustplaats moet je verschillend denken over een bed voor volwassenen en een bed voor kinderen. Het bed voor volwassenen zal groot en comfortabel zijn, terwijl het bed voor kinderen origineler kan zijn (je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zelfgemaakt bed).

Koop in alle gevallen een goede matras en neem de gelegenheid te baat om te kijken naar het hoofdeinde en geschikte opbergruimte (een kist voor een kind is een goed idee).

Opbergmeubels

Dit is een grote categorie meubels. Nachtkastje, console, bureau, ladekast, dressoir, tv-meubel... het belangrijkste is dat je alles afstemt op een specifieke stijl.

Als je een modern interieur hebt, heb je metalen designmeubelen nodig. Heb je een Scandinavisch interieur, kies dan voor houten elementen.

Harmonisatie is hier net zo belangrijk als praktisch nut.

Verlichting

Laten we tot slot eens kijken naar enkele discrete maar belangrijke elementen: de verlichting. Afhankelijk van wat je wilt en hoe licht je kamer is, kies je voor meer of minder krachtige referenties. Kies je bovendien voor een staande lamp, een wandlamp of hanglampen?

Om te investeren in de juiste lamp, kies je de lamp die voldoet aan je behoeften (om te lezen bijvoorbeeld) en je interieurstijl.

Je snapt het al: de stijl van je huis is de belangrijkste factor als het gaat om slim investeren in meubels. Als de meubels die je mooi vindt aan al deze criteria voldoen, koop ze dan zonder aarzelen.