5 decoratie-ideeën voor een Scandinavische woonkamer

5 decoratie-ideeën voor een Scandinavische woonkamer

Het is moeilijk om de nieuwste trend te negeren: de Scandinavische stijl. Deze noordelijke decoratiestijl verovert onze huizen. Het warme, huiselijke gevoel van de Scandinavische stijl is zeker aantrekkelijk.

Ben jij ook geïnteresseerd in de Scandinavische stijl? Hier zijn 5 ideeën om een Scandinavische woonkamer te creëren die bij je past.

Hout: je beste bondgenoot in Scandinavisch woonkamerontwerp

Het is eenvoudig: hout is de basis van Scandinavisch design. Dus als je Scandinavische meubels wilt kopen, kies dan voor dit edele, natuurlijke materiaal. Je kunt het combineren met glas (voor de salontafel) of stof (voor de stoelen) als je dat wilt, maar vermijd metaal, dat meer past bij de industriële stijl.

Om de natuurlijke look van het hout aan te vullen, raden we aan om voor wit te kiezen. Het is deze combinatie van kleuren die de Scandinavische stijl zijn strakke look geeft.

Ga voor zachte pasteltinten

Als je wit wilt vermijden, kun je pasteltinten gebruiken. De Scandinavische stijl houdt van pastelkleuren. Voor een bank kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bank met houten poten en een witte of pastelkleurige stof, die je kunt aanvullen met een paar kleurrijke kussens.

Ook je muren moeten in deze stijl worden geverfd. Je kunt ze allemaal schilderen of niet, zoals je wilt.

Creëer zacht licht

De Scandinavische stijl is even warm als intiem. Daarom moet je geen te directe lichtbronnen gebruiken. Als je echt geen daglicht in je huis wilt, kies dan voor een klein designlampje van hout of tafellampen met afgeronde rondingen.

Kies voor de avond voor verlichtingselementen die een zachte sfeer creëren in plaats van een overheersende plafondlamp. Als je ook een open haard hebt, is dat nog beter. Zet hem aan tijdens het koude seizoen en geniet van de warmte. Voeg een paar draagbare lichtbronnen toe en je hebt alles wat je nodig hebt om een warme, gezellige sfeer te creëren.

Gebruik geometrische patronen

Wil je origineel zijn en breken met de klassieke codes van de Scandinavische stijl? Dan raden we je aan om voor geometrische vormen te kiezen. Het doel is om de eentonigheid van effen kleuren te doorbreken door wat meer leven in je kamer te brengen.

Of het nu op de muren is of op accessoires, wees niet bang om alles uit de kast te halen.

Kies de juiste accessoires

Er gaat niets boven een paar accessoires om je inrichting compleet te maken. We hebben het gehad over kussens voor je bank. Maar dat is nog niet alles! Een gooi is in feite de beste bondgenoot van de Scandinavische stijl.

Als je wilt, kun je een geurkaars en een paar discrete decoratieve elementen op je Scandinavische meubels plaatsen.

Als je deze paar tips volgt, heb je alles wat je nodig hebt om de Scandinavische woonkamer te creëren die het beste bij je past.