De Scandinavische fauteuil, een pijler van welzijn in huis

De Scandinavische fauteuil, een pijler van welzijn in huis

De Scandinavische stijl wordt steeds populairder bij liefhebbers van minimalistisch, cocooning interieurdesign. Zoals de naam al doet vermoeden, komt deze stijl oorspronkelijk uit het noordelijk halfrond en werd enkele decennia geleden geïmporteerd naar Frankrijk. Sindsdien is het een van de populairste ontwerpen geworden.

Met elementen zoals een Scandinavische stoel of fauteuil als uitgangspunt geven we je een paar tips over hoe je een wellnessruimte in je huis kunt creëren die je persoonlijkheid weerspiegelt.

De basisprincipes van een Scandinavisch woonkamerontwerp

Voordat je er zelfs maar aan denkt om een fauteuil in Scandinavische stijl te kopen, moet je bekend zijn met de kenmerken van dit kenmerkende ontwerp. Eerst en vooral moet je weten dat het bij dit type interieurontwerp draait om hout. Dit warme, edele materiaal moet de basis vormen van al je meubels.

Wat kleuren betreft, raden we aan te kiezen voor wit of lichte pasteltinten. Deze komen het best tot hun recht in zacht, natuurlijk licht.

Tot slot is de Scandinavische stijl eerder minimalistisch. Het is dus belangrijk om je kamer zo opgeruimd mogelijk te houden.

De Scandinavische fauteuil: de ster van de kamer

Aangezien we het hebben over een minimalistisch ontwerp, is het belangrijk om de tijd te nemen om de juiste meubels te kiezen. Zo vermijd je overbelasting van je ruimte. Als je de ruimte hebt, kun je kiezen voor een kleine bank, een salontafel (van hout en glas bijvoorbeeld) en een Scandinavische fauteuil.

Deze laatste zal het element zijn dat je kamer een unieke, originele en warme uitstraling geeft. En waarom is dat? Omdat banken en salontafels imposante meubelstukken zijn die je niet zomaar overal kunt plaatsen. Ze worden meestal voor de tv geplaatst, bij het raam.

De fauteuil daarentegen kan vrijer in je kamer worden geplaatst. Als je een open haard of een kachel hebt, heb je de ideale locatie. De fauteuil moet met zorg worden gekozen, zowel omwille van de grootte als omwille van de kleur en het zitcomfort.

Vind je goedkope Scandinavische fauteuil op onze site

Als je de Scandinavische fauteuil of stoel wilt kopen die je nodig hebt, ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben tientallen artikelen voor elke smaak en elk budget.

Gemakkelijk te monteren, je kunt kiezen voor een fauteuil met houten poten en een beige of grijze stof om het klassiek te houden. Als je een vleugje kleur wilt toevoegen, hebben we een grote, mooie fauteuil in blauwgroene, gele of roze stof. En waarom probeer je geen Scandinavische patchwork fauteuil om een beetje originaliteit aan je interieur toe te voegen?

Hoe dan ook, als je op zoek bent naar de beste prijs-kwaliteitverhouding voor Scandinavisch meubilair, dan zijn wij je beste partner. Aarzel niet om naast je fauteuil ook een paar kussens en een plaid te kopen om je cocooning en welzijnsruimte compleet te maken.