Hoe maak je van een bed een bank?

Hoe maak je van een bed een bank?

Is je kind groter geworden en heb je het eenpersoonsbed vervangen door een tweepersoonsbed? Je wilt die extra slaapruimte niet kwijt, maar je weet niet goed hoe je hem opnieuw kunt gebruiken? Trendy zitbanken zijn de perfecte manier om een eenpersoonsbed een nieuw leven te geven. Ze hebben ook het voordeel dat ze extra slaapruimte bieden voor een passerende gast. Hier zijn drie tips om van je bed een bank te maken.

Ga voor kussens in alle maten

Dit is de goedkoopste en gemakkelijkste oplossing voor doe-het-zelvers. Om van een bed een bank te maken, moet je de ontbrekende rugleuning maken zodat je alle comfort hebt die je nodig hebt. Als je van plan bent om je eenpersoonsbed naast een muur te plaatsen, zijn kussens een geweldige manier om een comfortabele en aantrekkelijke rugleuning te creëren.

Beknibbel niet op de hoeveelheid en wees niet bang om de maten en vormen te variëren: grote of kleine kussens, vierkant, rechthoekig, rond of lang, speel met lagen voor een zachte, elegante zit. Varieer ook met de kleuren en patronen van de hoezen.

Voeg een houten zitting toe aan je bed

Voor een comfortabele, stevige rug gaat er niets boven een houten frame waaraan je schuim en stof kunt toevoegen.

Je hoeft niet goed te zijn in doe-het-zelven - het is vrij eenvoudig. Meet eerst de lengte van je bed op en koop een plaat multiplex die een paar centimeter korter is. Koop ook een rol schuim voor de bekleding.

Boor gaten in het hout aan de achterkant van het bedframe, ook weer in de lengte, en schroef het multiplex vast. Bevestig het schuim met houtlijm aan de voorkant van het houten paneel en bedek ook ongeveer een derde van de achterkant. Gebruik een tang om het schuim een nacht stevig op zijn plaats te houden.

Koop wat stof en knip het in twee stukken: het ene deel zal de zitting van je bed / bank bedekken, het andere deel de achterkant. Bevestig de stof met een nietmachine aan het multiplex. Bedek de zitting zoals je een sprei zou doen.

Maak een frame met oude deuren

Nog verrassender maar erg esthetisch, je kunt armleuningen en een rugleuning maken met oude deuren. Knip ze gewoon op maat en spijker ze aan elkaar. Mooie oude deuren zijn gemakkelijk te vinden op internet, op rommelmarkten of bij garageverkopen.

Je hoeft ze alleen maar te schuren en in een kleur naar keuze te verven. Voeg een paar kussens toe en je bed is omgetoverd tot een unieke en originele bank!