Hoe kan ik een spiegel gemakkelijk herstellen en schoonmaken?

Hoe kan ik een spiegel gemakkelijk herstellen en schoonmaken?

Heb je net een spiegel gekocht op een rommelmarkt en wil je die graag een tweede leven geven? Geen zorgen, er zijn een aantal technieken die je kunt gebruiken om een oude spiegel een tweede leven te geven. Als je de spiegel goed schoonmaakt en restaureert, vindt hij ongetwijfeld zijn natuurlijke plaats in je huis, voor een originele, vintage inrichting.

Een spiegel gemakkelijk schoonmaken

Het is niet altijd gemakkelijk om een spiegel schoon te maken zonder vlekken achter te laten. Hier zijn een paar tips om je te helpen dit stijlvolle en decoratieve object optimaal te benutten:

  • Krant gedrenkt in azijn en water is bijzonder effectief.
  • Citroen kan ook een goed alternatief zijn, aangebracht met een zachte doek.<
  • Om je spiegel schoon te maken kun je ook blanc de Meudon gebruiken, dat gemakkelijk te vinden is op internet of in biologische winkels.
  • Aardappelen kunnen ook worden gebruikt om een spiegel effectief schoon te maken: breng het gesneden stuk aan op de spiegel en veeg het vervolgens af met een zachte doek gedrenkt in witte azijn.

Een spiegel repareren: alles wat je moet weten voor een geweldige make-over

Als je net een designspiegel hebt gekocht en hem wilt opknappen, zijn er verschillende oplossingen mogelijk, afhankelijk van de gebreken. Draag in alle gevallen handschoenen tijdens de verschillende bewerkingen.

Als je spiegel zwarte vlekken heeft, moet je het beschadigde kwik verwijderen. Je kunt dit eenvoudig doen met schuurpapier. Daarna kun je zilverkleurige spiegelverf aanbrengen, die er geweldig uit zal zien.

Krassen op een spiegel vereisen geduld en aandacht voor detail. Je kunt heel fijn glaswol gebruiken en zachte, ronddraaiende bewegingen maken. Een andere tip is om een zachte doek in tandpasta en zuiveringszout te drenken en zachtjes over het glas te wrijven.