Hoe repareer ik een slaapbank?

Hoe repareer ik een slaapbank?

Heeft je slaapbank zijn beste tijd gehad en begint hij door te zakken? Je hoeft niet per se aan vervanging te denken, want het is heel goed mogelijk om een beschadigde slaapbank te repareren. Hier zijn een paar praktische tips om ervoor te zorgen dat uw slaapbank nog jaren meegaat.

De bekledingsstof of het schuim van uw slaapbank vervangen

Kies bij het vervangen van het schuim voor stevig schuim van goede kwaliteit, idealiter met een dichtheid van 35 kg/m3, met het label "High Resilience" voor de zitting. Je kunt het natuurlijk ook vervangen door katoen of dons.

Het frame van uw slaapbank repareren

Moeten de latten van je slaapbank vervangen worden? Meet ze op of neem een lamel mee als referentie wanneer je ze koopt. Misschien moet je ook het houten frame vervangen. Maak de stof los van het multiplex en verwijder de veren voordat je het hout vervangt.

Voordat je het nieuwe stuk hout vastspijkert, kun je het op zijn plaats houden met houtlijm en laten drogen. Vervang de veren op het hout met nieuwe schroeven. Gebruik een nietpistool om de stof opnieuw te bevestigen.

Versleten veren vervangen

Heb je gemerkt dat de veren van je slaapbank vervormd zijn? Vervang ze dan gewoon met een tang. Als ze gebroken zijn of je krijgt ze niet meer in vorm, dan moet je ze vervangen: voor het plaatsen van nieuwe veren moet je een veerspanner kopen of huren.