Hoe verhoog ik een tv-standaard?

Hoe verhoog ik een tv-standaard?

Ben je van bank veranderd en staat je tv-standaard nu te laag om comfortabel te kunnen kijken? Tart het noodlot niet door je tv op een woordenboek te laten balanceren! Er zijn geschikte oplossingen.

TV-standaards of pootjes: hoe kies je ze?

Om de juiste meubelverhogers of -voetjes te kiezen, moet je rekening houden met een aantal criteria:

  • De sterkte van de staanders: ze moeten de belasting van je meubels en wat er ook op geplaatst wordt, in dit geval je tv, gemakkelijk kunnen dragen. Afhankelijk van het model zijn ze meestal ontworpen om een gewicht tussen 200 en 700 kg te dragen (verdeeld over vier blokken). Voor tv-standaards kies je het best stijgprofielen van gemiddelde sterkte.
  • De hoogte van het stootbord: dit is het aantal centimeters dat de stootvoetjes of blokken je tv-standaard omhoog brengen. Sommige poten zijn in hoogte verstelbaar: kies deze optie, dat geeft je meer flexibiliteit bij de indeling.
  • De breedte van de poten van het te verhogen meubel: je moet de afmetingen van de poten van je tv-meubel weten, zodat ze zonder problemen op de verhogingspoten kunnen worden geplaatst.

Verhoogpoten: welk model moet je kiezen voor je tv-meubel?

Tv-verhogers zijn er in veel verschillende vormen, materialen en afwerkingen. Vergeet niet om ze af te stemmen op de stijl van je tv-meubel.

Je kunt houten of ijzeren poten vinden, maar ook stevige plastic poten.

Metalen poten zijn vooral aan te raden als je tv-meubel een industriële stijl heeft, zoals het Panara tv-meubel in licht eiken.

Er zijn vierkante of pinvormige verhogingen voor een licht, strak design, of zelfs poten op wieltjes, die heel praktisch zijn om je tv-standaard gemakkelijk te verplaatsen.

Wat is de ideale hoogte voor een TV-standaard?

Niets is onaangenamer dan omhoog of omlaag moeten kijken om een film op je tv-scherm te bekijken. Daarom moet je je tv-meubel kiezen op basis van de hoogte van je stoelen, naast een aantal andere criteria, waarover je hier meer kunt lezen.

De ideale hoogte voor een tv-meubel is tussen 95 en 100 centimeter vanaf de vloer. Je moet rekening houden met de hoogte van je stoelen en de grootte van je scherm.

Voor optimaal kijkcomfort moet je blik ongeveer tot halverwege het scherm reiken als je zit.

Let op: er zijn televisies met in hoogte verstelbare pootjes, een goed alternatief als je geen perfect aangepast tv-meubel hebt gevonden.