Hoe herken je een echte Chesterfield bank?

Hoe herken je een echte Chesterfield bank?

Hoe ziet de Chesterfield bank eruit?

De Chesterfield bank is meteen herkenbaar aan zijn vorm. Op het eerste gezicht heeft hij de uitstraling van een aristocratisch meubelstuk, met gebogen armleuningen die gelijk liggen met de rugleuning. Door deze hoge, gebogen look weerspiegelt het de meubelontwerpen van de Britse monarchie. Luxe en comfort zijn aanwezig in elk aspect van deze sofa.

De afwerking van een Chesterfield bank is origineel. De rijen zijn afgezet met spijkers voor een optimale bevestiging en duurzaamheid. De rugleuning is versierd met knopen die zo zijn bevestigd dat de bekleding naar de binnenkant van het meubel wijst. Het zijn vooral deze knopen die het meubel zijn mooie vintage, retro look geven.

Het meubel staat op massief houten poten. Deze solide basis heeft het tot op de dag van vandaag onsterfelijk gemaakt. De zitting is vrij laag, maar het comfort is verzekerd dankzij de vulling die vaak een min of meer gebogen uiterlijk geeft. Kortom, de Chesterfield bank is een echt kunstwerk.



Hoe kun je een echte Chesterfield bank van een namaak onderscheiden?

Als een zeer gewild meubelstuk door veel interieurliefhebbers, met name vintage decorateurs, worden er veel vervalste Chesterfield banken op de markt verkocht. Deze vervalsingen zijn vrij goed nagemaakt en het is niet ongewoon om ze te verwarren met echte banken uit het Engelse aristocratische tijdperk.

Er zijn een paar trucjes die je kunt gebruiken om de vervalsingen van de echte sofa's te onderscheiden. Het eerste waar je op moet letten zijn de poten. Chesterfield banken staan bekend om hun stevigheid, dus ze moeten stevige houten poten hebben. Als dat niet zo is, is het een vervalsing.

Zodra de poten zijn geïnspecteerd, moet de bekleding worden gecontroleerd. In het geval van een echte Chesterfield bank moet de bekleding gemaakt zijn van dik, fijn aangebracht rundleer. Nepbanken daarentegen zijn vaak bekleed met kunstleer. Authentieke sofa's zijn bekleed met knopen die op centrale ankerpunten zijn genageld. Dit is niet het geval bij namaak. Echte Chesterfield banken zijn vaak bekleed met polyurethaanschuim voor een comfortabele zitting en rugleuning.