Hoe maak ik een fluwelen bank schoon?

Hoe maak ik een fluwelen bank schoon?

Of het nu een koffievlek is of een stuk brood van de kinderen dat op de verkeerde kant is gevallen, je fluwelen bank heeft nu een lelijke vlek waar je heel graag vanaf wilt. Maak je geen zorgen, het schoonmaken van een fluwelen bank is niet zo moeilijk als het lijkt en wij helpen je met al het advies dat je nodig hebt. Let wel op, elk type fluweel heeft zijn eigen methode.


Een fluwelen bank schoonmaken: wat u niet moet doen

Om rampen te voorkomen, mag je fluwelen bank nooit met stoom reinigen, omdat dit de bekleding binnenin kan beschadigen. Test de producten die in de winkel worden verkocht altijd op een klein oppervlak voordat u uw bank helemaal schoonmaakt, bijvoorbeeld op de verborgen zoom.

De beste manieren om uw fluwelen bank schoon te maken

Een van de meest effectieve en natuurlijke manieren om een katoenen fluwelen bank te reinigen is door zeepwater en witte azijn te mengen. Let op dat je de stof niet te nat maakt tijdens het schoonmaken. Spoel af met een washandje en droog af met een badstof handdoek.

Vanwege het hoge absorptievermogen is terre de Sommières zeer effectief voor zijden fluwelen sofa's, die niet bestand zijn tegen reiniging met water. Terre de Sommières wordt aangebracht door het in te masseren (draag altijd handschoenen wanneer je het gebruikt). Laat het minstens 5 uur of het liefst een nacht intrekken voordat je gaat stofzuigen.

Uw fluwelen bank elke dag reinigen

Vermijd ten koste van alles het gebruik van water op uw fluwelen bank. Gebruik in plaats daarvan een textielborstel of stofzuiger om haren en stof te verwijderen zonder de stof te beschadigen. Voor kleine vlekken die geen grote schoonmaakbeurt vereisen, kunt u talkpoeder gebruiken. Strooi een kleine hoeveelheid op de vlek, laat het een nachtje inwerken en stofzuig het de volgende ochtend.