Hoe kun je je woonkamer en eetkamer in dezelfde ruimte laten harmoniëren?

Hoe kun je je woonkamer en eetkamer in dezelfde ruimte laten harmoniëren?

De woonkamer en eetkamer bevinden zich vaak in dezelfde ruimte, maar hebben heel verschillende functies. Om een harmonieus geheel te creëren, moet je de ruimtes net zo goed van elkaar scheiden als dat je ze verenigt.

Scheid de woonkamer van de eetkamer

Om de ruimtes te scheiden, vergeet je scheidingswanden en andere massieve oplossingen die de circulatie en/of het licht blokkeren.

Kies in plaats daarvan voor beweegbare elementen zoals schermen of Japanse panelen, die als schuifdeuren kunnen worden gebruikt.

Het installeren van een glazen dak kan ook een goede optie zijn: het is erg modieus en maakt het mogelijk om ruimtes af te scheiden zonder licht te verliezen.

De keuze van het meubilair en de plaatsing ervan is cruciaal: hoekbanken hebben het voordeel dat ze de loungeruimte niet afsluiten, maar eerder afbakenen zodat het een cocooningruimte wordt.

Als je een retro-chique interieur hebt, waarom probeer je dan geen hoekbank in Chesterfield-stijl? De tijdloze Britse look en taupe fluwelen bekleding brengen warmte en stijl in je zithoek.

Voor een design interieur dat strak en licht is, is een moderne bank van wit kunstleer perfect. Hij is zeer comfortabel met zijn hoofdsteunen en opklapbare armleuningen en zal een afscheiding vormen van de rest van je woon-/eetkamer zonder dat je kamer iets van zijn helderheid verliest.

Vergeet niet te spelen met materialen: voor een warme, trendy zithoek is een fluwelen hoekbank een uitstekende keuze.

Overweeg ook vloerkleden om je woonkamer van je eetkamer te scheiden. Elke ruimte heeft zijn eigen sfeer: een gezellig shaggy vloerkleed voor de zithoek, een geweven biezen vloerkleed onder de eetkamertafel en klaar!

Grote planten kunnen ook worden gebruikt als scheidingswand.

Breng de stijlen van je woonkamer en eetkamer samen

Je woonkamer en eetkamer moeten heel verschillend zijn, maar het is essentieel dat ze in harmonie zijn.

Het is het beste om te kiezen voor dezelfde decoratiestijl: als je eetkamertafel Scandinavisch geïnspireerd is, blijf dan bij dezelfde serie en vermijd overdrijven met een club sofa.

Vergeet de kleuren niet! Een likje verf om de woonkamer en/of eetkamer af te bakenen is welkom. Let erop dat je kleuren en tinten kiest die goed bij elkaar passen. Als je kiest voor een pasteltint in de eetkamer, kies dan niet voor een felle kleur in de woonkamer.

Tip van Menzzo: in 2020 zal groen, dat al enkele jaren erg in de mode is, discreter worden en meer neigen naar grijs en blauw. Blauw staat de komende maanden in de schijnwerpers, in vrij krachtige tinten. Op naar de kwasten!