Hoe verwijder ik een halo van een stoffen bank?

Hoe verwijder ik een halo van een stoffen bank?

Gemorste thee of koffie, saus, vlekken van kinderen... lelijke vlekken komen vaak voor op banken, of ze nu van stof, leer of fluweel zijn. Om ervoor te zorgen dat uw stoffen bank zo lang mogelijk als nieuw blijft, vindt u hier een paar praktische tips voor het verwijderen van vlekken, wat de oorzaak ook is.

Een oplossing voor alle vlekken

Een van de meest effectieve manieren om vlekken van een stoffen bank te verwijderen, is reinigen met zuiveringszout: wrijf over de vlek met een schone doek gedrenkt in warm water en twee eetlepels zuiveringszout.

Als de vlek er nog steeds zit wanneer de stof droog is, kun je proberen de vlek voorzichtig te deppen met een doek gedrenkt in 70° alcohol of, voor oudere vlekken, kan waterstofperoxide ook heel effectief zijn.

Een halo veroorzaakt door een vettige vlek

Voor olie- of sausvlekken kun je bijvoorbeeld talkpoeder, bloem of Terre de Sommières gebruiken. Probeer dit te doen zodra de vlek verschijnt.

Een andere effectieve oplossing is om vellen absorberend papier aan te brengen en er een heet strijkijzer overheen te halen. Dit zou moeten helpen om het vet op te nemen.

Thee, koffie en andere vlekken

Voor thee- en koffievlekken gaat er niets boven glycerine: veeg de vlek af met een doek bevochtigd met warm water en lauwe glycerine. Je kunt ook Marseillezeep direct op de vlek gebruiken of een mengsel van water en azijn voordat je het afspoelt.

Waterstofperoxide en alcohol 70° zijn beide erg goed voor het verwijderen van inkt-, fruit- en groentevlekken.