Hoe kies ik een opklapbare salontafel?

Hoe kies ik een opklapbare salontafel?

Woon je in een klein huis en heb je niet genoeg ruimte om zowel een salontafel als een hoge tafel te installeren? Dan is de opklapbare salontafel iets voor jou. Hij is praktisch en functioneel en ziet er ook nog eens goed uit. Hier zijn een paar criteria om je te helpen de juiste keuze te maken.

Wat zijn de voordelen van een opklapbare salontafel?

Een salontafel kan perfect zijn om tv te kijken of thee te drinken terwijl je een goed boek leest, maar is niet erg comfortabel voor een goede maaltijd. Als je gasten op bezoek krijgt, is het moeilijk om iedereen op de grond te laten zitten!

De opklapbare salontafel is de ideale optie voor kleine ruimtes. Hij kan in enkele seconden worden opgetild en zorgt ervoor dat je comfortabel kunt dineren, met het tafelblad op de juiste hoogte.

Met welke criteria moet ik rekening houden bij het kiezen van een hefbare salontafel?

Er zijn tegenwoordig veel "op en neer" salontafel modellen beschikbaar. Je moet degene kiezen die het beste bij je behoeften past.

Kies het hefsysteem voor het tafelblad

Er zijn verschillende hefsystemen. Bij sommige salontafels gaat alleen het bovenblad, of een deel van het bovenblad, omhoog. Dit is het geval bij de Milou hefbare salontafel, waarbij slechts een deel van het blad omhoog gaat, zodat je comfortabel voor de televisie kunt dineren.

Een ander voordeel van deze hefbare salontafels is dat ze opberglades hebben, wat een groot pluspunt is als je in een kleine ruimte woont! Het blad kan omhoog worden gebracht met behulp van een systeem van scharnierende armen.

Andere modellen, zoals de Duke lift-up salontafel, hebben een kruispootsysteem. In dit geval zijn de poten voorzien van glijders of lagers zodat ze gemakkelijk glijden als de tafel omhoog wordt gezet. De tafel wordt opgetild met behulp van een gashefmechanisme.

Kies een hefbare salontafel die bij je interieur past

Er zijn veel materialen en afwerkingen om uit te kiezen. Het is aan jou om te kiezen wat het beste bij je interieur past.

Je kunt kiezen voor een houten hefbare salontafel, een glazen salontafel of verschillende afwerkingen: marmereffect voor klassieke interieurs, betonnen effect voor een industriële look of een gelakte afwerking voor eigentijdse interieurs.

Met of zonder verlengstukken?

Sommige "op en neer" salontafels, zoals de Carrera hefbare salontafel in lakgrijs, worden geleverd met verlengstukken voor maximaal acht couverts. Een ideale oplossing om je ruimte te optimaliseren en je gasten in stijl te ontvangen!

Met of zonder opbergruimte?

Sommige modellen hebben lades of opbergruimte, zoals de Milou hefbare salontafel. Een belangrijk voordeel voor een meubel dat oorspronkelijk ontworpen is om ruimte te besparen.

Met een opklapbare salontafel geniet je van de voordelen van een comfortabele eettafel die plaats biedt aan acht personen als je kiest voor een tafel met uitschuifblad, terwijl je de ruimte behoudt die je nodig hebt om je huis te verplaatsen!