Hoe kies ik een goede consoletafel?

Hoe kies ik een goede consoletafel?


"Hoe kies ik een goede consoletafel?

Een consoletafel wordt meestal bij de ingang van een huis geplaatst. Dit meubelstuk, waar we dol op zijn vanwege het design, dient als steun voor verschillende decoratieve accessoires, zoals fotolijstjes, lampen, kandelaars of voorwerpen die we nodig hebben als we weggaan of thuiskomen (sleutel, smartphone). Ben je een beginner en weet je niet hoe je een goede consoletafel moet kiezen? In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt over dit onderwerp.

Tips voor het kiezen van een consoletafel

Consoletafels kies je nooit zomaar. Voordat je tot aankoop overgaat, moet je bepalen wat de functie van de tafel is en hoe vaak hij zal worden gebruikt. Als de tafel puur decoratief is, moet de stijl ervan in harmonie zijn met de sfeer van de kamer en vooral met de kleur van de muur waartegen hij wordt geplaatst.

Je moet ook je meubelstijl inventariseren. Zorg ervoor dat de stijl van de consoletafel past bij de rest van het meubilair. Een consoletafel in barokstijl zal nooit goed passen bij een moderne, felgekleurde bank, tenzij je van een mismatch houdt. Je moet ook de lijnen en rondingen van je meubels controleren. Heb je massieve of slanke meubels in huis? Welke materialen zijn het belangrijkst? Als de consoletafel in harmonie is met de andere meubels, zal het evenwicht zich op natuurlijke wijze door je huis verspreiden.

Kleuren en texturen kunnen daarentegen verschillen. Als je bank en fauteuils mat zijn, kies dan voor een consoletafel met een hoogglans afwerking. Als je woonkamer daarentegen glanzend is, kies dan voor een matte consoletafel. Het doel is om te spelen met contrasten.

Het juiste ontwerp kiezen

Esthetiek is een niet te onderschatten aspect. Er zijn duizenden consoletafels waaruit je kunt kiezen op internet, maar om zeker te zijn van een goede aankoop, moet je op je instinct vertrouwen. De meest trendy consoletafels zijn niet per se de tafels die bij je interieur passen.

De meubels die de meeste aandacht krijgen van gebruikers zijn die met extra opbergruimte voor boeken of andere decoratieve snuisterijen. Als je een consoletafel met planken te imposant vindt, kun je kiezen voor een eenvoudig, onversierd model. Rechthoekige of vierkante massief houten consoletafels zijn perfect voor smalle ruimtes zoals gangen of ingangen. Om dit meubel nog gezelliger te maken, voeg je een spiegel toe boven of naast de consoletafel.

Als je een voorliefde hebt voor vintage stijl, moeten consoletafels van onafgewerkt hout aan je verwachtingen voldoen. Kies consoletafels met laden en lange, slanke poten. Als je daarentegen van design tafels houdt, kies dan voor sobere modellen die met finesse zijn gemaakt.