Hoe kies je een bureaustoel?

Hoe kies je een bureaustoel?

De verschillende typen mechanisme van bureaustoelen

Bureaustoelen worden gekenmerkt door hun mechanisme. Het standaardsysteem is geschikt als je de stoel niet langer dan 3 uur gebruikt. Je kunt de hoogte van de zitting naar wens aanpassen, terwijl de rugleuning vast blijft staan. Het model met gecentreerd kantelsysteem wordt aanbevolen voor dagelijks gebruik van minder dan 4 uur. Het past zich aan elke beweging aan om schokken te voorkomen. Bij het permanente contactsysteem volgt de rugleuning elke beweging, omdat je hem kunt aanpassen aan je lichaamsvorm. Het is geschikt voor dagelijks gebruik tot 6 uur.



Bekleding van bureaustoelen

Fabrikanten van bureaustoelen gebruiken veel verschillende soorten bekleding, waarvan de kleur en het materiaal vooral afhangen van je voorkeuren. Stoelen van gaas hebben het voordeel dat ze robuust zijn en bestand tegen intensief gebruik. PVC daarentegen heeft een mooi design en imiteert het uiterlijk van leer. Dit verklaart waarom het meer geschikt is voor occasioneel dan voor permanent gebruik. Splitleer of leder heeft ook een aantal voordelen, waaronder comfort bij intensief gebruik en een eleganter design. Er zijn ook met stof beklede zetels die een goede thermische isolatie bieden. Dit betekent dat je warm kunt blijven in de koudere seizoenen.



De schuimdichtheid van de bureaustoel

Deze functie garandeert je comfort terwijl je werkt. Het moet daarom aan al je eisen voldoen. Een zeer dicht schuim biedt het beste vormgeheugen en gaat langer mee. Het is beter bestand tegen intensief gebruik en garandeert je comfort en welzijn. Minder dicht schuim is zachter. Het is echter minder bestand tegen schokken en verslechtert zeer snel.