Hoe kies je de stijl van je hoofdbord?

Hoe kies je de stijl van je hoofdbord?

Sommige mensen kunnen niet zonder een hoofdeinde. Het moet gezegd worden dat dit element een bepaald cachet aan je ruimte geeft. Mits je de juiste kiest, natuurlijk.

Ontdek ons advies om het juiste hoofdbord te kiezen.

Eerst en vooral, de look

Als we het over stijl hebben, bedoelen we natuurlijk het algehele ontwerp van je hoofdbord. Dit geldt zowel voor het uiterlijk als voor de kleur, het materiaal en de afmetingen.

Tegenwoordig zijn er 4 hoofdfamilies van hoofdborden: het design-hoofdbord, het moderne hoofdbord, het exotische hoofdbord en het vintage hoofdbord. Elk heeft zijn eigen specifieke stijl. Het vintage hoofdbord kan barok zijn, terwijl het gepersonaliseerde hoofdbord meer in de moderne categorie valt. En laten we het Scandinavische hoofdbord niet vergeten, met zijn minimalistische uitstraling en gebruik van hout, dat heel design is.

Naast de algehele uitstraling is het belangrijk om de kleur van je decoratieve element te overwegen. Als je het klassiek wilt houden, kies dan voor wit of zwart. Maar je kunt ook je hart ophalen door een kleurrijk hoofdbord in je interieur te verwerken. Zolang het maar bij de kleur van je muur past.

Wat de afmetingen betreft, zijn er standaardmaten en grotere (of XXL) maten. Het is allemaal een kwestie van smaak. Maar de grootte van je hoofdbord moet natuurlijk wel overeenkomen met de grootte van je bed. Als je voor een groot hoofdbord kiest, zorg er dan voor dat het de nachtkastjes bedekt en niet langer is dan het bed. Je kunt het ook klassiek houden door een hoofdbord te kiezen dat even breed is als je bed.

De functies van je hoofdbord

Als je eenmaal naar de esthetiek hebt gekeken, denk dan ook eens aan het praktische aspect van je hoofdbord. Wist je dat een hoofdbord wordt gebruikt om te voorkomen dat je aan een koude muur vastzit?

Kijk eerst naar de verschillende materialen die verkrijgbaar zijn. Het kan kunstleer, fluweel, stof of hout zijn. Natuurlijk moet de bekleding passen bij het ontwerp van je kamer en bij je wensen. En niet te vergeten het onderhoud. Dit is ook het moment om te kijken naar de afwerking, die klassiek, gestoffeerd of gewatteerd kan zijn.

Wist je ten slotte dat je kunt kiezen voor een hoofdbord met opbergruimte? Het is de ideale keuze als je een kleine ruimte hebt. Je krijgt zowel een decoratief element als een praktische oplossing.

Hoe dan ook, als je op zoek bent naar een elegant hoofdbord dat gemakkelijk in elkaar te zetten is, ben je hier aan het juiste adres!