Welke kinderstoel moet ik kiezen?

Welke kinderstoel moet ik kiezen?
Een kinderstoel is vaak een praktische aanwinst voor je huis, maar het is ook een esthetische aanwinst! Met de opkomst van de open keuken staat de kinderstoel weer volop in de belangstelling. Het is ook een van de meest essentiële accessoires om de stijl van je keuken naar voren te brengen. Om al deze redenen is het belangrijk dat je de tijd neemt om de juiste stoel te kiezen! Vraag je je af hoe je de juiste kinderstoel kiest die bij de stijl van je huis past? In dit artikel vind je enkele belangrijke punten om je op de hoogte te houden van de laatste designtrends. Neem ook altijd de tijd om je stoelen af te stemmen op je inrichtingsstijl. Ontdek hoe je kunt kiezen tussen een Scandinavische, industriële, design, moderne, eigentijdse of vintage kinderstoel.

De Scandinavische kinderstoel

De Scandinavische stijl is de laatste jaren steeds populairder geworden in het interieurontwerp. De kinderstoel in Scandinavische stijl is geen uitzondering en zal designfans zeker aanspreken. Dit model is een perfecte keukenaccessoire en zal prachtig staan in je keuken of woonkamer.

De voordelen zijn

  • De Scandinavische kinderstoel is erg praktisch en neemt weinig ruimte in beslag in je huis, waardoor hij ideaal is voor kleine ruimtes.
  • Een kinderstoel die netjes onder een tafel met de juiste hoogte past, zodat je je ruimte optimaal kunt benutten.
  • Hij voegt een echte dimensie van gezelligheid toe aan je leefruimte.
  • De Scandinavische kinderstoel brengt warmte en elegantie in je huis om je vrienden en familie te plezieren.

Ons advies

De Scandinavische kinderstoel is iets voor jou als :
  • De stijl van je huis Scandinavisch benadert.
  • Je houdt van natuurlijke materialen zoals hout en leer.
  • Je de voorkeur geeft aan een heldere, minimalistische stijl: combineer zwart en wit met rechte lijnen.

De industriële kinderstoel

De industriële kinderstoel doet denken aan het ruige effect dat typisch is voor de fabrieken uit de jaren 1950, waar hij vandaan komt. Alleen al zijn aanwezigheid dompelt je onder in een geraffineerde vintage sfeer. Deze industriële stijl werd vaak gebruikt in Amerikaanse lofts voordat hij de rest van de wereld verleidde. De industriële kinderstoel past perfect bij de inrichting van je huis. Elk huis ter wereld zou minstens één zo'n stuk met een rauwe uitstraling moeten hebben. Doe een stap omhoog met de "indus" stijl!

De voordelen zijn

  • De industriële kinderstoel is gemakkelijk te onderhouden.
  • Hij heeft een minimalistische maar verfijnde stijl.
  • Hij is voornamelijk gemaakt van twee materialen: metaal en hout.
  • De stoel is robuust en perfect geschikt voor regelmatig gebruik.

De kinderstoel met zijn strakke lijnen en designstijl

Ben je op zoek naar karakter? Wil je opvallen met een modern tintje? Kies dan voor een chaise longue in designstijl. Een moderne stoel, een eigentijdse stijl, unieke rondingen - designers gaan tot het uiterste om je unieke creaties aan te bieden. Geen twee creaties zijn hetzelfde! Heb je al designmeubelen in huis? Wil je je huis omtoveren tot een echte nachtclub om je vrienden uit te nodigen voor een feestje? Hoge stoelen in design vormen kunnen precies zijn wat je zoekt! Vul je luxueuze stijl aan met een modieus accessoire dat de warme, verfijnde sfeer brengt die je zoekt.

Enkele voordelen

  • De design kinderstoel is bijzonder comfortabel.
  • Hij is gemaakt van de beste materialen: chroomlegering en kunstleer voor totaal comfort.
  • Een design kinderstoel die moderniteit, luxe en functionaliteit in één stuk combineert.
  • Hij belichaamt de minimalistische stijl met zijn strakke lijnen.

De verstelbare kinderstoel

Verstelbare kinderstoelen kunnen heel handig zijn om zich aan te passen aan de juiste hoogte van je aanrecht, kookeiland, hoge tafel of zelfs je tafelblad. Als je voor deze kinderstoel kiest, hoef je hem niet telkens te vervangen als je je tafel of keuken vervangt. Een oplossing op maat om te anticiperen op je verhuizingen en je kosten te beperken.

De voordelen zijn

  • De verstelbare kinderstoel heeft meestal één verstelbare stalen poot met voetsteun.
  • Een moderne stijl die perfect in je interieur past.
  • Een stoel gemaakt van duurzame materialen: staal, kunststof, enz.

De vintage kinderstoel

Geïnspireerd door de jaren 40 en 50 zijn vintage kinderstoelen nu helemaal in bij ons thuis. Ze worden gewaardeerd om hun mix van het oude (uit vervlogen tijden) met een moderne, avant-gardistische connotatie, zoals een comfortabele rugleuning en het gebruik van leer. Het populairste materiaal voor deze vintage kinderstoel is echter hout, wat ook de grootste aantrekkingskracht heeft.

De klassieke kinderstoel

In tegenstelling tot de minimalistische stijl zijn klassieke kinderstoelen verfijnd en elegant. Met zijn opvallende kleuren zal de klassieke stijl zeker de meest fervente voorstanders van elegantie aanspreken. De stoffen die gebruikt worden voor de zittingen en rugleuningen zijn meestal gedessineerd in kleuren zoals :
  • Crème.
  • Lichtgrijs.
  • Zalmroze.

Kinderstoelen: welke designerkleuren kiezen?

Om je te helpen kleuren te kiezen, zijn hier 3 van de nieuwste designerkleuren die bij je interieur passen:

De rode kinderstoel

De rode kinderstoel is de perfecte manier om je keuken of eetkamer op te fleuren. Het is een felle kleur die moderniteit en design inspireert. Bovendien is hij heel gemakkelijk te combineren met de rest van de kamer.

De witte kinderstoel

Wit is perfect om licht toe te voegen, het inspireert puurheid en geeft een ruimtelijke indruk. Je weet wat je moet doen als je volume wilt toevoegen aan je kamer!

De zwarte kinderstoel

Zwart past bij alles. Dus voor een minimalistische en tijdloze look kies je voor een zwarte kinderstoel die je design en soberheid brengt.