Hoe richt je je woonkamer in met een hoekbank?

Hoe richt je je woonkamer in met een hoekbank?

De comfortabele en stijlvolle hoekbank is een belangrijk element in je woonkamer. Hij kan worden gebruikt om een gezellige hoek te creëren en om ruimtes af te bakenen als je een grote woonkamer hebt. Je kunt kiezen uit een groot aantal modellen, waarvan sommige modulair zijn, zodat je de chaise longue links of rechts van de hoofdbank kunt plaatsen. Hoe richt je je woonkamer het best in met de juiste hoekbank?

Plaats uw hoekbank tegen een muur, een klassieke en effectieve opstelling

Dit is de meest klassieke opstelling: de hoekbank wordt tegen één muur van de woonkamer geplaatst, meestal de grootste, en de chaise longue wordt in de hoek van een kortere muur geplaatst.

De bank past zich aan de vorm van de kamer aan, waardoor hij ideaal is voor kleine ruimtes. Heel vaak wordt de chaise longue tegenover het televisiescherm geplaatst, wat perfect comfort biedt om in alle rust naar je films te kijken.

De hoekbank in het midden van de kamer, een designoplossing voor grote ruimtes

Als u een grote woonkamer hebt met een zitkamer, eetkamer of zelfs keuken, kunt u uw hoekbank in het midden van de kamer plaatsen om een bubbel te creëren en de zitkamer te scheiden van bijvoorbeeld de eetkamer.

Omdat het uitzicht vanaf de achterkant van een hoekbank niet het meest esthetisch is, kun je een opbergmeubel of planten langs de zitting plaatsen. Het meubelstuk mag niet hoger zijn dan de achterkant van de bank, zodat het oog kan ronddwalen.

Je kunt ook een vloerkleed aan de voet van je hoekbank leggen om het begrenzende effect te versterken.

Plaats uw hoekbank volgens de kenmerken en troeven van uw kamer

Of u nu te maken hebt met pilaren, uitsparingen in de muur, een trap of een deur, elke kamer heeft beperkingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de ideale positie voor uw hoekbank.

Op dezelfde manier heeft elke kamer een of meer voordelen, of het nu bijvoorbeeld een open haard is of een grote erker met uitzicht op de tuin. Terwijl de hoekbank traditioneel naar de televisie is gericht, kun je er ook voor kiezen om vanuit je luie stoel naar het groen of het haardvuur te kijken. Het is aan jou om te bedenken welk uitzicht je wilt bewonderen!

Verwaarloos de circulatieruimte niet

De afmetingen van een hoekbank zijn belangrijk: hij neemt veel ruimte in beslag in een kamer en mag het verkeer niet in de weg zitten. Zorg ervoor dat je eromheen kunt bewegen zonder gehinderd te worden in je bewegingen.

De hoekbank mag ook niet in de weg staan bij het openen van een deur of het afdalen van een trap.

Goed om te weten: in het ideale geval is de hoekbank duidelijk zichtbaar en naar je toe gericht wanneer je de woonkamer binnenkomt. Dit maakt je kamer comfortabeler en warmer.