5 ideeën voor een woonkamer zonder salontafel

5 ideeën voor een woonkamer zonder salontafel

De salontafel is een zeer praktisch alledaags meubelstuk. Vooral als je de gewoonte hebt om voor de tv te eten. Of als je graag vrienden en familie ontvangt. Sommige ruimtes laten dit echter niet toe. Of sommige mensen willen er gewoon helemaal geen gebruik van maken.

Hier zijn enkele ideeën voor een woonkamer zonder salontafel.

Een poef of kruk in plaats van een salontafel

Wil je een minimalistisch interieur? Waarom zou je dan nog moeite doen voor een salontafel? Dit type woonkamer richt zich op een kleine selectie meubels om ruimte vrij te maken en de kamer een gevoel van grandeur te geven.

Plaats dus in plaats van een salontafel een klein houten krukje of een hoge stoffen poef. Hierop kun je een paar tijdschriften of je afstandsbedieningen leggen. Veel meer heb je niet nodig om de dingen neer te zetten die je elke dag gebruikt.

Een vloerkleed voor extra warmte

Hou je van een bohemienachtige sfeer? Dan kan een vloerkleed gemakkelijk een salontafel vervangen. Kies een warm, kleurrijk vloerkleed dat bij je inrichting past. Als je wilt, kun je de vloerkleden vermenigvuldigen om de gewenste sfeer te creëren.

Ideaal op een houten vloer, kun je kleuren combineren om je interieur een unieke look te geven. Maar pas op dat je het niet overdrijft. Het idee is om je woonkamer te harmoniseren zodat alles perfect bij elkaar past.

We hebben bijvoorbeeld woonkamers gezien in pasteltinten gecombineerd met hout voor een opvallend effect.

Een bank voor meer veelzijdigheid

Een andere optie is om sofa's te combineren en er een te gebruiken om je salontafel te vervangen. Je moet natuurlijk wel oppassen met wat je erop zet. Maar als je een ruimte nodig hebt om verschillende alledaagse voorwerpen op te zetten, wordt deze keuze gewaardeerd om zijn veelzijdigheid.

Het geeft een gevoel van promiscuïteit wanneer je je naasten ontvangt. En iedereen zal zeker een plekje kunnen vinden om te zitten zonder geblokkeerd te worden door een salontafel die in het midden van de kamer staat.

Hoewel je een bepaald budget en genoeg ruimte nodig hebt, wordt een voetenbank in plaats van een salontafel steeds populairder.

Een bank voor vintage stijl

Niet tevreden met een kruk of poef? Dan kan een bankje een goedkope salontafel zijn. Er gaat niets boven een mooi bankje met een vintage design om je kamer een totaal andere look te geven. Het voordeel is dat je genoeg ruimte hebt om verschillende spullen neer te zetten zonder dat je een grote salontafel nodig hebt.

Een woonkamer zonder salontafel

Sommige woonkamers hebben gewoon geen salontafel nodig. Dit is bijvoorbeeld het geval bij woonkamers die naar het raam gericht zijn of woonkamers die gewoonweg niet genoeg ruimte hebben. In dit geval kun je niets neerzetten of gewoon een mooie mand in de buurt.

En als je salontafel echt belangrijk voor je is, hebben we een breed assortiment om uit te kiezen, van een Scandinavische salontafel tot een design salontafel.